Om

Karriärakademin

– frihet genom kunskap

Vad vi tror på

Det är genom fördjupad kunskap vi som människor kan slå oss fria från ignorans, dåliga arbetsförhållanden och skapa nya värden vi har nytta av.

Vi tror på människans oinskränkta rätt att bli bekräftad utan att bli bedömd. Vi lever i en civiliserat digitalt och globalt samhälle där en kunskapsintensiv tjänstesektor växer och automation plöjer nya fåror i arbetsmarknaden. Det har skapat stora mått av bekvämlighet men också vilsenhet hos många.

Duger jag till? Är jobbet jag har det jag borde ha? Hur kan det gå så bra för andra men inte för mig? Det digitala har öppnat dörrar in i andras värld som annars varit stängd, med orättvisa jämförelser som följd.

Karriärakademin hjälper dig att jämföra dig med dig själv och inte med andra. Det är så sann framgång byggs. 

Vår syn på utbildning

Genom kunskap och livslångt lärande blir du friare att välja karriär. Vi ska ha utbildningar som leder till jobb och kompetensutveckling, men också till sunda människor. Karriärakademien är till för dig som vill utvecklas, inte bara i din yrkesroll utan också som människa. Vi tror på att det är hela människan som behöver genomföra en resa när nya steg ska tas mot en utveckling av karriären. Där hoppas vi på att vi kan få vara en del av den utvecklingen.

Vad gör Karriärakademin unik?

Vi tror på individens förmåga och gruppens kraft. Vi startar alla våra utbildningar med ett boot camp någonstans ute i den sörmländska floran. Här svetsar vi samman gruppen och varvar med föreläsningar, gruppdiskussioner och seminarier. Förutom att vi har kontakt med några av de mest attraktiva arbetsgivarna på marknaden erbjuder vi också personlig utveckling för dig som studerar hos oss. Under varje utbildning följs studier och praktik med enkäter, egenstudier och samtal om den personliga livsutvecklingen. Vi gör detta eftersom vi tror på att det livslånga lärandet först kan slå rot i oss när tankarna är balanserade och riktningen på framtiden är fast.

Vår historia

Karriärakademin är grundad av Margret Näsström. Hon startade en av Sveriges första friskolor 1993 och har sedan dess varit verksam inom utbildningsväsendet, både inom gymnasieutbildning, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Om ägarförhållanden

Karriärakakademin ägs av familjen Näsström, som bedrivit utbildning i privat regi sedan 1993. All eventuell vinst går tillbaka in i verksamheten.

Vi tror på människans förmåga att bli bättre.

Står du inför en grupp och frågar om de vill ha förändring svarar många ja, frågan blir svårare att svara på när det kommer till dig själv. Att förändra beteenden, synsätt och tankemönster är en utmaning, men ibland kan det vara en nödvändig utmaning för att vi ska vara sanna mot oss själva.

Jämför dig inte med hur andra har det i dag. Jämför dig med hur du hade det igår. När allt kommer omkring finns det inte många faktorer som faktiskt kan stå i vägen för att välja en ny karriär och en annan bana i livet, även om du arbetat med någonting annat under många år. En ykreshögskoleutbildning gör det möjligt! 

Vi tror på människans förmåga till förändring.

Yrkeshögskoleutbildningar är en genial idé eftersom det förutsätter en nära dialog med arbetsmarknaden och syftar till att skapa utbildningar med kvalitet som enkelt ska kunna matchas med jobb som behövs. Att välja en YH-utbildning är att välja att bidra till samhället – för på andra sidan avslutade studier står en arbetsgivare och söker efter arbetskraft inom just det området.

Delar av våra utbildningar förlägger vi i naturen. Här kan vi slå oss fria från skärmar, telefoner och annat som distraherar. Kunskapsförmedling och det goda samtalet ligger i fokus och syftar till att genom möten växa i kunskap och komma vidare. Därför varvar vi onlineutbildning och salsföreläsningar med gruppmöten i naturen. Det är vårt sätt att  omvandla tankar om balans till något konkret.

Vi på Karriärakademin

 

Max Landergård

Max Landergård, VD och medgrundare
Karriär: Medieproducent och företagare. I dag kursansvarig och utbildare.

 

Johan Lundgren

Johan Lundgren, marknadsförare
Karriär: Tryckindustri, original och formgivning. I dag ett geni inom estetik, teknik och UX.

 

Maria Marteleur

Maria Marteleur, kursansvarig
Karriär: Journalist och medieentreprenör. I dag ansvarig för flera av Karriärakademins utbildningar.

Ansöknings-
processen

 

Det är enkelt

Du är några få klick bort från kunskap. Välj kurs. Betala. Busenkelt!

Ansök
1

Välj vilken kurs du vill studera

Läs mer om samtliga kurser på respektive kurssida.

2

Fyll i kontaktuppgifter

Skriv vem du är och hur vi kan kontakta dig.

3

Betalningssätt

Vi skickar faktura tillsammans med kallelse via e-post till dig.

Vi använder cookies för att anpassa innehåll, tillhandahålla funktioner i sociala medier och analystrafik. För att använda vår webbplats måste du acceptera vår integritetspolicy.

OK